En undersøgelse i Danmark blandt 16.000 danske virksomheder foretaget af DAMVAD for Erhvervsstyrelsen i 2015 har vist at de danske virksomheder der har hurtigt bredbånd på hastigheder af 30 Mbit eller mere, er op til 3,9 procent mere produktive end dem med langsommere bredbånd.

Det er en banebrydende undersøgelse, da der hidtil kun er blevet undersøgt hvorledes udbredelsen af bredbånd har indflydelse på produktiviteten, ikke hvorledes selve hastigheden på bredbånd kan have indflydelse på produktiviteten.
Resultatet af denne undersøgelse må være noget der kan give stof til eftertanke hos de danske virksomheder, som endnu ikke har fået hurtigt bredbånd.

SE OGSÅ Derfor bør du få https på dit site

Undersøgelsen er foretaget blandt danske virksomheder i det der i rapporten kaldes ”private byerhverv” med minimum 10 medarbejdere og baseres på data fra perioden 2004 til 2012 og undersøgelsens resultat viser altså at hurtigere hastighed på bredbånd kan have en positiv indflydelse for virksomhedens bundlinje.

Hurtigt bredbånd giver innovation

Rapporten oplyser at dataene indikerer, at virksomheder, der forstår at udnytte den hurtige bredbåndsforbindelse til at gentænke og effektivisere processor og udvikle nye arbejdsgange kan opnå en øget produktivitet.

I rapporten har man udelukket at den øgede produktivitet skulle kunne tilskrives andre forskelle i virksomhederne, som f.eks. størrelse, kapital, ansattes uddannelsesniveau, geografisk placering eller international forankring og ej heller hvilken branche virksomheden opererer i.

SE OGSÅ Hastighedsoptimer din hjemmeside

Resultatet skal dog tages med forbehold, da analysen ikke med fuldstændig sikkerhed kan fortælle om det er det hurtige bredbånd der øger produktiviteten, eller om det faktisk forholder sig sådan at det er de virksomheder der i forvejen er mest produktive og innovative der vælger den hurtig bredbåndsforbindelse for at understøtte deres effektive tilgang til tingene.

Andre tidligere undersøgelser fra USA kan dog understøtte tesen og viser at bredbånd skaber innovation. Tænketanken ITIF, The Information Technology and Innovation Foundation, har f.eks. for et par år tilbage lavet en undersøgelse der viser at virksomheder i områder med hurtigt bredbånd i højere grad er innovative og udvikler nye services og forretningsmodeller end det er tilfældet for områder med langsommere bredbånd.

Udnyt muligheden for hurtigt bredbånd

Som med alt andet inden for forretningsverdenen gælder det altså om at se de nye muligheder der dukker op og udnytte dem bedst muligt, hvis man klare sig bedre en konkurrenterne og dette gælder så også i forhold til at udnytte muligheden for hurtigt bredbånd.

Hurtigt bredbånd en genvej til vækst i Danmark

En øget produktivitet på 3,9 betyder skattesamfundsmæssigt en merværdi på helt op til 5,6 milliarder kroner om året. En udbygning at bredbåndsnettet kan således være en genvej til ny vækst i Danmark.
Pt. ligger Danmark kun på en 19. plads i EU i forhold til udbredelsen af hurtigt bredbånd. Især i det såkaldte udkants-Danmark mangler der hurtige bredbåndsforbindelser, hvilket set ud fra analysens udfald vil kunne give en yderligere skævridning af Danmark. Hvis vi vil have øget produktivitet og vækst i Danmark kan en udbygning af bredbåndsnettet derfor vise sig at være en god investering.

Kategorier: Blog

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *