En hjemmeside skal ikke kun fungere som et online visitkort, men som en kanal, hvor du konverterer dine besøgende til nye kunder/bestillinger/opkald. I denne proces er der flere ting der skal være på plads.

Det er nemlig en 360 grader opgave at få en hjemmeside der trækker trafik, men som også konverterer. Forneden vil jeg gennemgå tre områder, der er vigtige at have i hoved, når du vil skabe en hjemmeside der trækker trafik og konverterer. Vi tager udgangspunkt i hjemmesiden inspo.dk, der er et hjælpeværktøj til gymnasieelever.

1. Husk at tænke på brugeren

Det er super vigtigt at du sætter dig ind i brugeren og hvad brugerens behov er, før du udvikler dit site. F.eks. har inspo.dk skåret helt ind til benet og fjernet alt unødvendigt støj omkring deres produkt.

Det vil sige, at hvis du besøger en af deres opgaver, så er det opgaven der er i fokus og ikke deres Facebook side eller et forstyrrende pop-up skilt.

Ved at fjerne alt unødvendigt støj, så gør du det også nemmere for dine brugere at foretage den handling du ønsker.

2. Designet skal være pænt og moderne

Vi danskere er vant til et lækkert og brugervenligt design, derfor kan du hurtig komme til at fremstå useriøs og utroværdig, hvis dit hjemmeside design ikke er pænt og moderne.

Det er de færreste der er skarpe til at lave et lækkert design, derfor kan det være en god ide at alliere dig med en dygtig art director.

Hos inspo.dk har de fået hjælp udefra til at lave et pænt og brugervenligt design.

Husk at designet også er med til at skabe en bedre oplevelse og øge konverteringen.

3. Husk at arbejde med SEO

En lækker hjemmeside med et pænt design og en brugervenlig navigation er fuldstændig lige meget, hvis du ikke har nogle besøgende.

En af de nemmeste måde at få gratis og relevant trafik er at arbejde med SEO (Søgemaskineoptimering).

SEO går ud på at optimere din hjemmeside således at den står skarp i Googles øjne og du på den måde får mere trafik fra Google.

SEO er et område for sig selv og det kan kraftigt anbefales, at du selv begynder at læse om det og derefter begynder at arbejde med det. Hos inspo.dk står over 80% af deres trafik fra Google og de får dagligt flere konverteringer via Google.

Det samme gør sig gældende for denne underside for usb stik til biler, hvor de også rangerer godt og dermed får en del trafik grundet SEO.

Jeg håber at ovenstående kunne hjælpe.

Kategorier: Blog

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *